dimarts, 10 de setembre del 2013

Conflicte

Conflicte obert en el sector de l'educació

Des del blog de l'APIMA volem mostrar el nostre rebuig per les polítiques autoritàries i poc dialogants del Govern actual contra la comunitat de docents. El Govern ha volgut implantar el TIL (Tractament Integrat de Llengües) sense tenir en compte les opinions dels professionals de l'educació. 
Tot i que divendres dia 6 de setembre el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears suspengué cautelarment el calendari d'aplicació del TIL, el Govern continuà amb la seva curolla d'implantar-lo via decret llei, burlant-se de totes les recomanacions que li havien fet. 
El TIL és un projecte educatiu imposat sense tenir en compte la més mínima lògica pedagògica.

 Cal recordar

  • que no ha estat acceptat en moltíssims casos pels Consells Escolars dels centres docents,
  • que no s’ajusta, en el seu procés d’implementació, als procediments legalment establerts perquè un centre assumesqui un projecte educatiu tan ambiciós com aquest,
  • que s’aplica al marge i contra el criteri dels pares i mares, que varen triar en el seu moment un centre educatiu per als seus fills en virtut d’un determinat projecte lingüístic,
  • que no compta amb el consens de la comunitat científica,
  • i que es tracta d'un projecte inviable i inaplicable que representa un atemptat contra la qualitat del procés d'ensenyament.