dilluns, 19 de desembre del 2011

Ressò de la premsa pel segon IES

El Diari de Balears es fa ressò del problema del segon IES de Marratxí
El passat dissabte, dia 17 de desembre, el Diari de Balears dedicava bona part de la plana 12 i part de la 13 a parlar del problema de l’IES Sant Marçal. Amb un titular ben contundent “Marratxí dóna 15 dies al Govern per trobar doblers per al nou IES” explicava amb detalls un problema greu que afecta Marratxí. La saturació de l’actual IES Marratxí (que no pot assumir la població escolar del municipi que puja dels CEIP) va ser el motiu per a la creació del segon institut. En principi s’havien d’instal·lar aules modulars als terrenys de sa Cabaneta on se suposa que s’ha de construir l’IES Sant Marçal. Quan es descartà l’opció de les aules modulars se cercà un espai a l’escola vella des Pont d’Inca i també a l’escola vella de Santa Maria. D’aquesta manera l’IES Sant Marçal quedava ubicat, de manera provisional, entre aquests dos espais. Després d’analitzar la situació, els pares trobaren la ubicació des Pont d’Inca poc afortunada i demanaren per anar tots a Santa Maria (on també s’ha creat un IES encara que no s’ha posat en funcionament).
Segons informava Xisco Ferrà, regidor d’Educació de Marratxí, la partida necessària per construir l’IES Sant Marçal és de 4 milions d’euros.

Recordau que dia 20 de desembre hi ha una manifestació davant el Parlament de les Illes Balears, a les 19.30 hores, per protestar contra aquesta situació.