dijous, 22 de desembre del 2011

Concentració al Parlament de les Illes Balears

 
El passat dia 20 de desembre, a les 19.30 hores, un grup de marratxiners es concentrà davant el Parlament de les Illes Balears per reclamar l'IES Sant Marçal i per protestar contra les retallades en educació. Segons els organitzadors entre 180 i 200 persones assistiren a l'acte; entre d'altres coses, cridaven consignes com “Volem s'institut!” A la concentració tant poguérem veure persones afectades directament pel problema del segon institut com simpatitzants que també donaven suport a la causa.
L'IES Sant Marçal és necessari no només per acollir els alumnes que des d'aquest curs (2011-12) no van a l'IES Marratxí sinó per ajudar a descongestionar-lo. L'IES Marratxí, segons ens han informat, es va dissenyar per a uns 650 alumnes. Actualment n'acull més de 1000.
És evident que la situació actual de l'IES Sant Marçal, que funciona de manera precària a l'escola vella de Santa Maria, s'agreujarà en poc temps. Convé, per tant, que els polítics cerquin ràpidament una solució abans que la situació sigui completament insostenible.