divendres, 5 d’abril del 2013

Assemblea Ordinària Fapa-Mallorca


L'APIMA va assistir a la reunió de la FAPA MALLORCA
El passat dia 22 de març dos representants de l'APIMA Blanquerna, el president i un vocal, assistiren a la darrera assemblea ordinària de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca – FAPA MALLORCA. Actualment FAPA MALLORCA representa 180 associacions de pares i mares.
Les associacions presents vàrem aprovar la memòria d'accions corresponent a l'any 2012, un any que ha estat complicat tant per als centres escolars com per a les diferents APIMA a causa de la manca de finançament i els problemes per tirar endavant les diferents actuacions per mostrar el rebuig per les polítiques de la Conselleria.
Accions destacades del 2012
-La recollida de 13000 signatures contra la política de retallades.
-La campanya “Així el meu fill no comença”.
-La jornada del 28N en la qual es va demostrar la importància del PAPER de les APIMA a les comunitats educatives.

Durant l'assemblea se sentiren reflexions: “Som l’element subversiu de les comunitats educatives, a les famílies no ens poden controlar des de l’administració perquè no tenen cap capacitat de coacció sobre nosaltres. Per això, ens intenten silenciar a cop de decret o ens intenten dividir amb sistemes d’escolarització com el que es planteja per al curs 2013-14. Malgrat tot, les conviccions de qualsevol pare o mare són clares i el nostre objectiu no és altre que la Defensa d’una educació pública de la qualitat pels nostres fills/es i d’aquí no ens mouen”.
Per una altra part, es varen aprovar per unanimitat el projecte anual i el pressupost per al 2013, en la mateixa línia reivindicativa de l’any anterior i va quedar molt clar per part de tots els assistents que no es deixarà l'actitud de denúncia.
Les APIMA també pogueren exposar les seves opinions. Algunes intervencions destacades varen ser la del col·lectiu d'APIMAs de Calvià pels problemes que tengueren per aconseguir constituir el Consell Escolar Municipal de Calvià o l'APIMA de l'IES Josep Sureda i Blanes que va presentar el seu “Pla d’Acompanyament a l’estudi” com a resposta a la desaparició dels suports de l’administració pública.
També es parlà del problema de l’amiant a les escoles, d’actualitat per la campanya mediàtica de l’edifici de la Policia Nacional, i el problema de l’aplicació de l’IVA a les activitats de les APIMA.
La junta directiva de FAPA Mallorca va deixar ben clar el compromís del nou projecte per continuar treballant la proximitat entre socis i federació.
L’assemblea va concloure que el 2013 es presenta com un repte en el qual no podem deixar de treballar a favor de la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills. Per aquest motiu continuaran les protestes i les accions reivindicatives.

APIMA Blanquerna
(resum de l'assemblea de divendres, dia 22 de març)