diumenge, 30 de març del 2014

Reunió anual FAPA Mallorca


Reunió anual de FAPA Mallorca
XXV Assemblea Ordinària
El passat divendres, dia 28 de març, dos representants de l'APIMA Blanquerna assistiren a la reunió anual de FAPA Mallorca. A continuació teniu un resum de la nota de premsa que podeu consultar completa, si és del vostre interès, a la pàgina oficial de FAPA.
A l'Assemblea Ordinària de FAPA MALLORCA es va revisar i aprovar per unanimitat tota l’activitat del darrer any. També es va definir i aprovar el projecte per al 2014, que compta amb la confiança de les 32.850 famílies que formen part de les nostres 184 associacions.
Les APIMA vàrem estar d'acord a continar per fent feina per garantir la participació activa de les famílies i es recordà que és la nostra responsabilitat evitar caure en el desencís i, per això, cal aportar la nostra alternativa per aconseguir una EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT.
Es tractaren temes tan importants com: la pèrdua de competències dels Consells Escolars als centres després de l’aplicació de la LOMCE i el problema de compra dels llibres de text, davant l’obligatorietat de canvi que ens imposen TIL i LOMCE.
Es varen fer diverses propostes per continuar mantenint una postura reivindicativa als Consells Escolars. Així mateix es va dir que es redactaria una declaració per votar als Consells Escolars.
Pel que fa als llibres de text, les APIMA estudien la possibilitat d'adherir-nos a les campanyes que a nivell estatal s’han iniciades des de la Plataforma de Marees Verdes i fins i tot arribat el cas a la insubmissió al canvi de llibres.
Tant pel que fa al tema dels Consells Escolars com al dels llibres de text es va parlar, en tot moment, de comptar amb la coordinació indispensable amb el cos docent. Es va proposar la possibilitat que siguin els docents que elaborin i compartesquin materials didàctics per tal d’evitar la compra de nous llibres de text.
FAPA Mallorca creu que el 2014 tornarà a ser un any de resiliència davant les agressions que pateix el nostre sistema educatiu.