dimecres, 4 de juliol del 2012

Construcció de l'IES Sant Marçal


S'ha aprovat la partida pressupostària per a la construcció de l'IES Sant Marçal

Des de fa dies es pot llegir a la plana web de la CAIB (darrera actualització 29 de juny del 2012) que el Govern Balear ha aprovat la despesa per a la construcció de l'IES Sant Marçal a Marratxí. A la mateixa notícia també es parla del nou CP Es Pratet d'Eivissa.

Per a l'IES Sant Marçal, segons diu el text: “ha autoritzat una despesa plurianual per un import màxim de 5.759.458 euros que s’abonaran al consistori marratxiner, d’acord amb l’establert al conveni, a partir de l’any 2012 i fins el 2024”

Amb l'aprovació de la despesa per a la construcció del segon institut de Marratxí, el Govern de les Illes Balears pretén donar solucions als problemes d'escolarització que patia, aquests darrers anys, el nostre municipi.

Podeu llegir la notícia completa a:


Pel que fa al nou centre (que ja funciona de manera provisional i precària a Santa Maria) s'haurà de nodrir amb més alumnes de primària, ja que els del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol no seran suficients per al nou institut. Recordau que els al·lots de Santa Maria del Camí ja no vendran a Marratxí i quedaran al seu espai provisional fins que es construesqui en el futur el seu centre. Encara no disposam de cap informació sobre el nou mapa escolar. De tota manera, si teniu en compte la complexitat del municipi de Marratxí, les combinacions són d'allò més variades. Si qualcú viu a la zona des Figueral, és gairebé el mateix anar al centre de Son Ramonell (IES Marratxí) o al de sa Cabaneta (IES Sant Marçal). Tot depèn de les combinacions familiars de cadascú. En cas que els alumnes del CEIP Blanquerna haguessin d'anar a Sant Marçal (això només és una hipòtesi) just farien uns minuts més d'autocar. Els de sa Vinya de Son Verí fins i tot hi podrien anar a peu.

Des de l'APIMA Blanquerna pensam que sigui quina sigui l'adscripció en el futur, l'anunci de la construcció de l'IES Sant Marçal és una bona notícia per a tots, ja que ajudarà a descongestionar l'actual IES Marratxí. Sabem que també es comença a parlar de la construcció d'un tercer institut al municipi, encara que hauran de passar un bon grapat d'anys.