dimecres, 12 d’octubre del 2011

Acords reunió d'APIMAS

 A la reunió d'APIMAS i membres de la FAPA del passat dia 4 d'octubre que tengué lloc a l'IES Marratxí, es parlà dels problemes de massificació que presenta, actualment, aquest institut. Hi assistiren totes les APIMAS de Marratxí: CEIP Sa Nova Cabana, CEIP Blanquerna, CEIP Gabriel Janer Manila, CEIP Ses Cases Noves, CEIP Costa i Llobera, IES Marratxí, IES Sant Marçal (un centre que funciona en espais provisionals, però que no està construït), Es Liceu i La Salle des Pont d'Inca.
La Coordinadora va acordar demanar formalment la petició de la convocatòria extraordinària i urgent del Consell Escolar de Marratxí, amb el motiu d’aconseguir que les obres del programat IES Sant Marçal entrin en el pròxim pressupost de la Comunitat Autònoma per a l’any 2012.
També es va parlar que s'hauria de començar a planificar el futur mapa escolar del municipi i de la situació de precarietat i provisionalitat en què es troba actualment l'IES Sant Marçal (enguany, està ubicat a Santa Maria, tot i que inicialment els grups de Marratxí havien d'anar a l'Escola Vella des Pont d'Inca).
 És evident que la configuració del mapa escolar, quan tenguem construït (esperam que aviat) el nou IES Sant Marçal, modificarà les adscripcions dels centres de primària de Marratxí. De tota manera, a Marratxí, els desplaçaments a l'institut de secundària afecten sempre la majoria d'alumnes.