dijous, 27 de febrer del 2014

Reunió FAPA


L'APIMA Blanquerna assistí a la reunió de FAPA
El passat dia 8 de febrer tengué lloc la reunió anual de la FAPA. En aquesta ocasió es va fer a la sala d'actes de l'IES Marratxí. Dos representants de la nostra APIMA, el president i un vocal, assistiren a la reunió, per tal d'estar informats dels darrers problemes que afecten les APIMAs i l'educació en general.
Després de les presentacions inicials, es parlà dels cursos de formació, del problema per a la salut que representa encara l'amiant a moltes escoles, del pacte social per a l'educació ILP (iniciativa de llei popular), del TIL, de la LOMCE, etc.
Pel que fa a la problemàtica que ha generat la Llei de símbols que ha entrat en vigor recentment, na Margalida Capellà, professora de Dret Internacional Públic a la UIB des de 1996 i doctora en dret públic l'any 2001, ens explicà els defectes i abusos que constitueix aquesta llei contra la llibertat d'expressió. Ens va fer un resum, també, del que es pot considerar delicte o no, segons la nova llei i com pot afectar el funcionament dels diferents centres educatius.
D'altra banda, les diferents APIMAs exposaren les problemàtiques particulars i els seus punts de vista, la qual cosa generà un debat interessant, variat i enriquidor que ens donà una idea d'allò que es respira als diferents centres escolars de les Illes Balears.
APIMA Blanquerna