dijous, 26 de desembre del 2013

Vaga dia 7 de gener


Vaga dia 7 de gener
Segurament vos sorprendreu, però per al primer dia de classe de l'any 2014 hi ha convocada una nova jornada de vaga als centres educatius de Mallorca tant públics com concertats.

Els motius
Tot sorgeix com un acte de protesta per l'expedient que ha obert la Conselleria al director de l'IES Marratxí, Jaume March. L'expedient es va entregar al director el darrer dia de classe, és a dir, dia 20 de desembre. Aquesta notícia ha sortit als diferents diaris locals i també en altres mitjans de comunicació de fora de les Illes. Segons les informacions de què disposam, l'expedient és ple d'irregularitats i pareix que respon més aviat a una persecució política que a un fet punible o demostrable. La denúncia parteix d'una sola alumna de l'IES Marratxí (en aquests moments ni tan sols és de l'IES Marratxí, perquè es va canviar de centre durant la vaga). Recordau que l'IES Marratxí acull més de 1000 alumnes, això ens fa pensar que qualque cosa no quadra, ja que si hi hagués hagut més denúncies, el problema seria un altre. Al director se l'acusa de conculcar el dret a l'educació dels alumnes durant la vaga, és a dir, no respectar el dret a l'educació. Heu de saber, però, que l'IES Marratxí és un dels centres de Mallorca que millors resultats ha obtengut a l'informe PISA, com es pot constatar a la seva plana web.

La vaga
La vaga és el recurs que l'Assemblea de Docents ha adoptat com a forma de protesta. El problema, tots ho sabem, és que les vagues comencen a no resultar populars entre els pares i així ens ho manifesten de tant en tant. També heu d'estar informats que després de consultar els pares de diferents APIMAS, també hem recollit la idea que són molts els qui pensen que aquest no és el millor camí per arreglar el conflicte, tot i que, en general, se solidaritzen més aviat amb els mestres i professors que amb els qui manen a la Conselleria. A més a més, comparteixen la idea que qualque cosa mot greu està passant en el món de l'educació als centres educatius de les Illes Balears. I això afecta tant els centres públics com els concertats.
FAPA Mallorca
 Com ja sabeu, l'APIMA Blanquerna forma part de FAPA Mallorca, és a dir, de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes. Dia 21 mateix va emetre aquest comunicat que vos reproduïm a continuació:
 COMUNICAT DE SUPORT AL DIRECTOR IES MARRATXÍ
Des de FAPA Mallorca volem manifestar el nostre suport al Sr. Jaume March, director de l’IES Marratxí, qui ha demostrat en innumerables ocasions el seu interès per l’educació d’infants i joves de les Illes.
D’altra banda consideram una greu errada l’obertura d’un nou expedient sancionador contra membres de la comunitat educativa perquè, a més d’inadequat, existeixen altres alternatives per a resoldre aquests tipus de situacions i un expedient és tirar més llenya al foc d’un conflicte que ja està prou complicat.
Els darrers mesos hem reclamat, en positiu, fins a quedar fora veu perquè es recuperàs la negociació del conflicte irresolt però la Conselleria, incapaç d’escoltar ningú que no sigui ella mateixa, ens ha respost amb la prepotència acostumada i ens ha volgut felicitar el Nadal amb un nou expedient sancionador.
Aquesta forma d’actuar de la Conselleria d’Educació fa molt difícil confiar en qui amb una mà demana actituds positives de les associacions de famílies per restablir l’estabilitat i amb l’altra ens maltracta ignorant la nostra veu, obrint expedients als membres de les comunitats educatives o redactant normativa que deteriora la qualitat de l’educació, ens sanciona i ens allunya del nostre dret a la participació, reconegut a l’article 27.7 de la Constitució.
A FAPA Mallorca ens demanam, doncs, qui és qui conculca els drets de qui?
A més a més, per desgràcia, la Conselleria ho fa des d’una posició de poder que no afecta a un petit col·lectiu sinó a tota la comunitat educativa, als més de 160000 alumnes de la comunitat Balear.
Si volien alegrar-nos el Nadal, hagués bastat amb retirar el TIL i la Llei de Símbols.